Hatan voltak a legjobbak

 


 


2018 március 2-án pénteken került sor a Tanulóvezető hagyományos díjátadó ünnepi eseményére, Budapesten a Transzport Studium  Kft. tantermében.

 A  TANULÓVEZETŐ 2017-2018-as  Pályázatának legjobbjai,

a zsüri által díjazott, hat kiváló oktató:

 

Benkő György szakoktató, aki Budapesten a GyorsJogsi Autósiskolában a 70 éves Bogács Ferenc tanulóvezetőjét 40 órában készítette fel B kategóriás gyakorlati vizsgára. Tanulóvezetője az elméleti ismeretek elsajátításához a korszerű e-learninges lehetőséget választotta, és amit a gyakorlati felkészülésben produkáltak az páratlan siker, a kiváló oktató nagyszerű pedagógiai teljesítménye! Eredményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki.


Vörös Lajos szakoktató, aki Tatabányán a Vörös Autósiskolában Sasvári Emőke mozgáskorlátozott tanulóvezetőjét 142 gyakorlati órában készítette fel a sikeres B kategóriás gyakorlati vizsgára. Egy igen hosszú, végül sikert hozó gyakorlásban, a kitartás a türelem diadala volt ez. A rendkívüli oktatói teljesítményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki. 


Budai László András szakoktató, aki Budapesten az S.O.S Autósiskolában Molnárné Taksony Zsuzsannát 63 évesen 84 órában, Szarka Károly Imrénét 56 évesen 65 gyakorlati órában készítette fel B kategóriás gyakorlati vezetésből. Mindkét tanulóvezető másik autósiskolából jött, ott kilátástalan, reménytelen helyzetbe kerülve. Az új helyen az új oktató empátiás közelítése módszertani csodát teremtett, néhány pótóra után visszatért a tanulók önbizalma, gyakorlati vizsgáik elsőre sikerültek.  Ez is példás, rendkívüli oktatói teljesítmény, szívből gratulálunk!

 


Huszár Mihály szakoktató, aki Békéscsabán – a Gyulai Trend Autós – Motoros Iskolában nem mindennapi körülmények között készítette fel Sebestyén József Ádám, fiatal AM kategóriás tanítványát. A jelölt, akinek bal kézfeje maradandóan sérült, csak az első fék és az irányjelző kapcsoló áthelyezésével, vezethette biztonságosan járművét, mely műszaki átalakítás kivitelezése, a kiváló oktató érdeme. A végén pedig sikeres gyakorlati vizsga koronázta meg a felkészülést. Az együttérző hozzáállás, az egyedi átalakítás ötlete, a hozzákapcsolt járműkezelési technika, nagy oktatói bravúr, dicséretes szakmai teljesítmény, minden elismerést megérdemel. Szívből gratulálunk!

 


Romhányi Tibor főállású szakoktató, aki Hódmezővásárhelyen a Sofőr Bt. Autósiskolában Tóth Edit Mariann B kategóriás tanulóvezetőjét 112 órában tanította meg. A felkészülési tervet hajszál-pontosan időzítve, az első gyakorlati vizsgát sikeresen teljesítették. Íme, az eset, amikor az önkritikus tanulóvezető felismerve saját hiányosságait, teljes mértékben átengengedi nagy tapasztalattal rendelkező, kiváló oktatójának a felkészülés teljes menetét, aki pedig pontosan tudta mikor, mennyi gyakorló órával van esély a sikerre. Összesen tehát 112 gyakorló óra, 1500 km. megtett távolság. Elismerés a tanulóvezetőnek, mi inkább az oktató óriási türelmére, példátlan szakértelmére vagyunk büszkék.

 


Dekmár Tamás József Budapesten a Dekmár és Társa Autósiskola szakoktatója, aki három mozgássérült tanulóvezetőjével jelentkezett a pályázati felhívásra.
B. Miklós tanulóvezetőjével, aki gyermekkori paralízis betegségének következtében a teljesen kézi vezérlésre alakított oktatójárművel 34 órában gyakorolt, 642 km-t vezetett, meglepően ügyes volt, elsőre levizsgázott.

B. Lilla tanulóvezetőjével, aki mindössze 120 cm magas teremtmény, automatikus váltóval szerelt járművel, 32 gyakorlati órával és 625 km-rel ugyancsak az első vizsgán átment. A vizsgabiztos megdicsérte teljesítményét. 

B. Richárd kerekes-székes tanulóvezetőjével, aki megint csak kézzel vezette átalakított, személyre szabott autóját, és - oktatója meglepetésére is - csodálatos helyzet-felismerési készséget hozott magával. Mindössze 35 gyakorlati órával (625 km) első alkalommal sikeresen vizsgáztak.

Dekmár Tamás József teljesítményei önmagukért beszélnek, aki már nem először szerepel hagyományos pályázatunkon. Ő a mozgássérültek speciális képzésében már  szakmai gurunak számít. Ez úttal is gratulálunk, minden elismerésünk az övé. 

 


További képek  a díjátadó eseményről