Ford Driving Training

 


Idén is folytatódik a friss jogosítvánnyal rendelkező, 18-24 év közötti fiatalok ingyenes vezetéstechnikai tréningsorozata a Fővárosban a Pólus center parkolójában.


 

A Ford Alapítvány tavaly indította Magyarországon a Driving Skills For Life programját, aminek jó tapasztalatai alapján ismét 320 fiatal bővítheti elméleti ismereteit és főleg gyakorlati tapasztalatait a biztonságos és kulturált közlekedés terén.
A képzési program a vezetés közben előforduló olyan veszélyhelyzeteket dolgoz fel és tanít megelőzési, elhárítási taktikákat, melyek erre a korosztályra tipikusan jellemzőek. Különféle zavaró tényezők: mobilozás, hangos zenehallgatás, szelfizés hatásai a figyelemre és a manőverezésre, az alkohol, a drogok hatásai és utóhatásaik. A fiatalok a bemutatókon, tesztvezetéseken magukra ismernek az élménykereséssel, de megélik a tapasztalatlanságukból és a figyelem megosztásából fakadó hibázás veszélyforrásait képzett instruktorok irányítása mellett. Érzelmekkel átélve saját maguk változtatják meg a szemléletüket, hozzáállásukat, illetve a helyesen megoldott veszélyelhárítási manőverekkel javítják járművezetői képességeiket, például megtanulva a vészfékezés helyes technikáját vagy éppen a megcsúszó, sodródó jármű feletti uralom visszaszerzését. Bemutatásra kerülnek itt a nagyjárművek holtterei és szó kerül jó néhány műszaki kérdésről is.
A program tematikája nemzetközi szakértő csapat munkája, bevonva a magyar hatóságokat is, így maximálisan illeszkedik a hazai viszonyokhoz. Számítógépes játékok, virtuális valóság, különleges demonstráló eszközök és többféle autós gyakorlati feladat segíti és adja a képzést.
A Driving Skills For Life programjának időpontjai:
2018. szeptember 22-23. (szombat és vasárnap), négy fél napos tréning keretében. Regisztrálni már lehet a http://www.drivingskillsforlife.hu weboldalon.