A legrégibb, nagyszerű kollégák

 


Egy időre most elfogytak rovatunkból a legrégibb, nagyszerű  kollégák, akik már betöltötték volna a 80-ik évet is. Szerencse azonban lesznek még, többen is jelezték, hamarosan  már köszönthetjük őket, bíznak benne, hogy elérik e tisztes kort.
Nagyon sokan azonban nem érték meg! 
Ambrus Ferenc kiváló Pest megyei ATI-s kollégánk, akinek tavasszal készültünk a régi ATI-s megemlékező köszöntőjére, méltatásának megjelenését már nem érhette meg. Már csak a nekrológot közölhettük róla, In Memoriam rovatunkban.
Tartozunk neki azzal, amit szerettünk volna megjelentetni róla, néhány régi képet, amit megőriztünk a szerkesztőség archívumában, és persze közzé tesszük egy festményét is a sok közül, amit mások gyönyörűségére alkotott, és amit most 
mindenkinek megmutathatunk. 

       

 

   

A legelső képen (katt) a hetvenes évek elején vagyunk, itt Ambrus Ferenc a Pestmegyei ATI igazgatójaként tart eligazítást a kirendeltség vezetőinek, a második képen a Gödi műszaki tanteremben együtt készülnek foglalkozásra a kiváló Örökös József szakoktatóval, a harmadikon pedig (ez már a nyolcvanas években) egy nemzetközi Inter-Agam konferencia fogadásán láthatjuk sötét zakóban, fehér nadrágban. Ambrus Ferenctől jobbra ugyancsak két kiváló veterán ATI-s, Nagymajtényi János és Horváth István.
Az utolsó képről és festményről most már csak annyit: Ambrus Feri elment az Országúton. 

   

 

SZÉLELY GÁBOR az idén júniusban már harmadszor szervezte meg a fővárosi MHSZ-es oktatók veterán találkozóját. A színhely mindig Újpesten az Árpád úton az Öreg Halász étteremben, az  esemény mindig jól sikerül, az idén is sokan eljöttek.
Lehet-e ebből valamikor egy nagy, országos jellellegű MHSZ-es találkozó? Természetesen igen, - mondja. Szeretném én is, de ahhoz nekem segítség kellene.