A legrégibb, a legidősebb nagyszerű kollégák!

 


 

         

 


A KPM Autóközlekedési Tanintézet szervezetének immár 107 éves a szakmai öröksége, hiszen jogelődjét az Állami Sofőriskolát 1912-ben alapították, ahol létrejöttek a hivatásos képzés alapjai. Ezzel szinte egyidőben indította automobil-vezetői tanfolyamait a történelmi Magyar Autóklub. Már a Magyar Honvédelmi Szövetség is 71 éves múlttal rendelkezik, először motorosok, majd a sorköteles fiatalok tömeges kiképzésével vált meghatározóvá. A Gépjárművezető-képző Munkaközösségek intézménye 1970-től létezik, itt erősödött meg  a nálunk mindig is létező Magán Autósiskolák kultúrált gyakorlata. Régi, nagy múltú képzőszervek, példaadó, jó nevű autósiskolák! Valójában nincsenek már, de a nevük, szellemi hagyatékuk él, itt van!

És itt vannak még közöttünk élő képviselőik, a legrégibb, a legidősebbb oktatási szakemberek, a nagyszerű oktató és vizsgabiztos kollégák. Nyolcvan évesek, vagy már idősebbek is! Akiknek szakmai életútja nagyszerű és tiszteletre méltó, akik most fiatalkori képeikkel is igazolják, ott voltak, nagyok voltak, minden úgy volt...


 

BÍRÓ FERENC 86 éves. Már 1959-ben a KPM Autóközlekedési Tanintézet  oktatója, a Népligeti tanpályán, a Dankó utcában kezdte. A hetvenes évek elején alapító tag a fővárosi 29-es Gépjárművezető-képző Munkaközösségben, majd Budán a Tímár utcai 4-esben dolgozik. Az összes járműkategóriában, elmélet és gyakorlatban egyaránt hozzáértő, tapasztalt szakember. 1990-től az ABC Autósiskola jó nevű szakoktatója, 2018-ban (85 éves korában)  még  dolgozott. Összesen hat évtized  a gyakorlati oktatásban. Akár hogy is nézzük, óriási teljesítmény!

 

 

 


 

KAMARÁS JÁNOS 85 éves. Pályafutása 1963-ban kezdődik, a Fővárosi Autóbuszüzem (FAÜ) oktatója, majd 1968-ban a már létrejött BKV oktatási részlegét vezeti. A hetvenes évek elején az ATI-nál saját kocsis (szürke könyv) magánoktatói engedélye van, később megkapja  a KPM vizsgabiztosi kinevezést. A nyolcvanas-kilencvenes években a Közlekedési Főfelügyelet - PÁV vizsgabiztosa, majd megbízásos szakfelügyelő a Fővárosi Közlekedési Felügyeleten. Nyugdíjba vonul 2013-ban. Ötven évig dolgozott a közlekedés szolgálatában, a képzésben és vizsgáztatásban, minden területen kiváló, fáradhatatlan szakember. 

 

 

 


TORDAI FERENC 80 éves. Már 1969-ben gyakorlatot szerez  a saját kocsis, (szürke könyves) magánképzésben, 1970-től az ATI Vizsgabizottságán dolgozik, az Oktatási Reform kiváló szakembere, Moharos Kálmán igazgató közvetlen munkatársa. 1973-tól a  ATI Baross utcai Kísérleti és Módszertani iskolájában, majd az önálló VIB országos szervezetében. 1979-1992 között  rövid szakmai kiruccanás: IBUSZ, buszvezetés, buszvezetők képzése. A kilencvenes évektől a Közlekedési Főfelügyeleten, újra vizsgafejlesztés, korszerűsítés, vizsgabiztosok képzése, ma is érvényes szakmai-módszertani útmutatók készítése. Éppen ötven éve, hogy folyamatosan csinálja, szaktanfolyami vizsgabiztos.

 

 

 


 

HOFFMANN PÉTER 80 éves. Pályakezdés 1963-ban a KPM Autóközlekedési Tanintézet Szőnyi úti telepén és a Dankó utcai tangarázsban. Gyakorlati oktató, a CSD 94-es háziszámú Csepel 350-es dízel, majd a három sebességes Moszkvics 403-as járműveken. Közben saját kocsis magánoktatói engedéllyel is oktat, ott van az ATI rally versenyzők szakosztályában, már fiatalon elismert, kiváló szakember.  A hetvenes évek elején az elsők között kap KPM vizsgabiztosi kinevezést, főfoglalkozásban az ATI központ műszaki osztályán irányít. 1983-tól a megalakult Közlekedési Főfelügyelet tapasztalt szakfelügyelője, ma is gyakorló vizsgabiztos.