Közlekedési szakmai Vetélkedő

 (2019. május 4.)

Egy év szünet után ismét ringbe szálltak a vetélkedő közlekedési szakemberek. A jogszabály szerint még tavaly létrehozott és idén megalakult Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont szakemberei voltak a verseny rendezői. A KTI szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. A helyszínt a Hungaroringen a Groupama Tanpálya biztosította.
A megnyitón Érsek István közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a versenyzőket, kísérőket, segítőket és a többi vendéget. Kitért e megmérettetés hagyományaira, s beszélt arról, hogy az állam és minisztérium célja a biztonság fokozása a közlekedésben. Ebben a rendszerben a szakoktatók és a közúti járművezető vizsgabiztosok az emberek biztonságáért, míg a műszaki vizsgabiztosok és közúti ellenőrök a járművek biztonságáért felelnek.
Idén megyei fordulók nélkül került meghirdetésre az országos verseny. Az online regisztráció egy hónappal korábban zárult. A versenyre 47 szakoktató, 13 vizsgabiztos, 21 műszaki vizsgabiztos és 9 közúti ellenőr érkezett. Elméleti és gyakorlati feladatsorokon keresztül kellett bemutatni a résztvevőknek a szakmai felkészültségüket. A szakoktató kategóriában a 35 kérdéses tesztlap eredményei határozták meg a gyakorlati feladatokat is végrehajtó 20 továbbjutót. Mind a tesztírás, mind a manőverezési, ügyességi, illetve ellenőrzési feladatok csoportokban zajlottak.
Az elméletnél a szakmához kapcsolódó jogszabályok ismeretéből, KRESZ-ből, közlekedéstörténeti kérdésekből, igazgatásrendészeti témákból, oktatási-vizsgáztatási ismeretekből, azok gondolkodva alkalmazásából lehetett értékes pontokat gyűjteni.
A gyakorlatnál a szakoktatók és a vizsgabiztosok ügyességi feladatokat tejesítettek egy Skoda Fabia személygépkocsival, Taksás József és tapasztalt csapatának közreműködésével. Pontosan kellett a jármű méreteit érzékelni, hiszen a versenyző által beállított méretű kapun kellett áthajtani. Precízen kellett érzékelni a tökéletes oldaltávolságot, a jármű jobb és bal oldalát egyaránt, a kerekek gördülési síkjait, az autó elejét-hátulját, hiszen megközelítési, érintési feladatok is szerepeltek. Emellett a sebesség érzetének is tökéletesnek kellett lennie, mert például a szakoktatóknak egy infrakapun 30 km/h-val kellett áthajtani, hogy egy fénysorompó fehér fényére érkezzenek, különben a tilos jelzést végig kellett várni. Ez utóbbi az értékes idő veszteségével is járt.
A műszaki vizsgabiztosoknak alvázszám utolsó 6 karakterét kellett kiolvasni és hátsó oldalablak fényáteresztő képességét meghatározni.
A közúti ellenőröknek a menetíróhoz kötődő feladatok voltak: milyen adatok hiányoznak, mit jelentenek jelölések, adatok a kinyomaton, illetve digitális tachográf manipulációit kellett megtalálni, meghatározni.
Szakmai statikus bemutatóként megnézhettük az OktatóPedál Kecskemét vállalkozás által beszerelt német gyártmányú, mechanikus kettős pedálrendszert egy Audiban és egy Mercedesben.
A kísérőknek is számos kiegészítő program állt rendelkezésre. Gyerekek, felnőttek egyaránt kipróbálhatták a motoros szimulátorokat, volt részegszemüveges gyalogos játék, megismerhettük a reakcióidőnket, gondolkodási beállítódásunkat PÁV műszerekkel, de volt Renault kamion bemutató is. Gyerekprogram volt még a tantermi foglalkoztató, a MiniRing és különböző közlekedésbiztonsági játékok.
A felnőtteknek is voltak élményszerzési lehetőségeik: a dupla trabival az egyik vezető előrefelé, a másik sofőr hátramenetben irányítja a járművet azonos időben. Persze a játék kedvéért bóják kerülgetésével, szlalomozva. A csúszós műgyantán pedig a rántópados gyakorlással fejleszthettük a jármű feletti uralom megtartásának készségét, s volt lehetőség CE jogosítvánnyal egy kamion vezetésre is.


       

 

 

 

A dobogósok:
közúti járművezető szakoktató kategóriában:

I. Maksa Miklós

II. Nagy Mihály

III. Kobela Roland

közúti járművezető vizsgabiztos kategóriában:

I. Balasi Zoltán István

II. Cser László Zsolt

III. Molnár János

műszaki vizsgabiztos kategóriában:

I. Csák Máté Mihály

II. Kónya Zsolt Lajos

III. Kézér Zoltán

közúti ellenőr kategóriában:

I. Vincze Attila

II. Fazekas János

III. Kovács Tibor

 

 

A versenyzők különféle tárgyjutalmakat, tapasztalatokat, élményeket, szakmai és erkölcsi elismerést nyertek. Gazdára találtak különböző szintű vezetéstechnikai tréningek, F1 belépők, üzemanyag utalványok, illetve az I.-III. helyezettek mentességet kaptak a soron következő kötelező továbbképzés alól a járművezető szakoktató, vizsgabiztos és műszaki vizsgabiztos kategóriákban. Az esős időjárás ellenére is jó hangulatú programon vettünk részt, ami a szakemberek összekovácsolódását is segítette, lehetőséget adott kötetlen szakmai beszélgetésekre is.

 ÖsszeálítottaPataki Melinda