Reagáltam, mert kikívánkozott belőlem!

 Olvastam egy cikket, a „vezess.hu”-n található: „Változik és igazságosabb lesz a jogosítványszerzés jövőre”. A cikk a KTI, ill. KAV vizsgáztatással foglalkozó vezetőjének, Benedek Szabolcsnak a nyilatkozata alapján készült.

 https://www.vezess.hu/hirek/2019/12/26/valtozik-a-jogositvanyszerzes-jovore/

Reagáltam rá, mert több helyen is kikívánkozott belőlem.
Idézek: „igazságosabb lesz…” Puff neki! Tehát eddig nem volt igazságos. Pedig a tolató radar használatát több mint 10 éve betiltották a vizsgákon, az „egyenlő bánásmód” -ra hivatkozva. Én már akkor mondtam, hogy a szervókat, klímákat és ABS -eket is ki kell kapcsoltatni, mert vannak kollégák, akiknek az autójában ezek sincsenek. Ma a beépített asszisztensek száma az ötvenet is meghaladja. (A sávtartótól a megállást segítő vagy parkoló, sebváltást segítő, visszagurulást gátló és - nem sorolnám tovább…)
Ezek mind használhatók, a parkoló radar és kamera ma is tiltva van! Biztosan nagy hozzáértés kell ahhoz, hogy belássa valaki, - az a tanulóvezető, aki a tolatóradart vagy kamerát segítségként tudja használni, már többet tud az átlagosnál, mert ezt is megtanulta. De hagyjuk a tolatóradart, mert ez az újítás még érdekesebb!
Idézek a cikkből:„Egy konkrét esetet említve, súlyos hiba, ha a vizsgázók irányváltoztatás előtt csak a tükrökből ellenőrizték a jármű holtterét, nem fordultak hátra, meg sem kísérelték azt.”
Na tehát… Ha megkísérelte volna a hátranézést, - vagyis nem nézett hátra, de „megkísérelte”, - az már elfogadható? Ez elég érdekes! Elképzelem, amikor a vizsgabiztos értékel a vizsga végén:
- Nem nézett hátra, megbukott…
vagy
- Nem nézett hátra, de megpróbálta, átengedem…
Ez ad majd okot félreértésekre rendesen!
De miért is KELL hátranézni az irányváltoztatáshoz? Természetesen az oktatás során a tükörhasználat tanulásához bizony eleinte hátra kell nézni, míg megtanulja a kezdő vezető, hogy mi a tükör és a valóság, hogy hol is van az a jármű, amit ő a tükörben lát. De akkor még ott vagyok mellette és nem kontroll nélkül megy előre az autó, míg ő hátra nézeget. A tükröt nem azért találták ki a járművekre, hogy forgolódjon a vezető vezetés közben. Pont az a lényege, hogy NEM kell hátranézni. Sőt! A tükörbe sem nézegetünk, csak belepillantunk. Ezért vissza-„pillantó” a neve. Ugyanis előttünk történnek mindenféle dolgok, és ha mi állandóan hátranézünk, előbb vagy utóbb összetörjük magunkat és másokat is.
De jól is néznénk ki, ha úgy kapna valaki jogsit, hogy az irányváltoztatást nem tudja tükörből (hátranézés nélkül!) biztonságosan elvégezni. Próbáljon valaki teherautót vezetve hátranézéssel próbálkozni! Márpedig a járműveknek igen nagy része van úgy kialakítva, hogy hiába is nézne hátra a gépkocsivezető, csak elválasztófalat, függönyt vagy rakományt látna, - akár 3,5 tonna alatt („B” kat.), vagy éppen afelett.
És a vizsgabiztos majd értékelni fog engem a vizsgaeredményeim alapján. Itt is érzek valami visszásságot. Szerencsére abból már kinőttünk, hogy a vibik nem vezetnek rendszeresen, - legalábbis nem láttam mostanában senkit autó nélkül, - de autóbuszos vizsgáztatásaim alkalmával tapasztaltam néha a buszos gyakorlat hiányát a vizsgabiztosok részéről. Jó lenne, ha az oktatói gyakorlat sem lenne túl régi. Tisztelet a kivételnek (!) – érzek néha feledékenységet ezzel kapcsolatban.
És, ha már vizsgáztatás... Valamit kezdeni kellene azzal is, hogy az oktatás és vizsgáztatás során ne érezzem magam járművemmel olyan különcnek, egyedülinek. Én vagyok az egyetlen, aki betartja a szabályokat. Na, meg a másik T betűs autó. A többi járműnek mindig útban vagyunk, pedig a megengedett sebességgel haladunk. Mi vagyunk az egyetlen, aki megáll az egyenrangú kereszteződés előtt a jobbról jövő legnagyobb csodálkozására, aki nem is érti, miért álltunk meg. Megállunk a gyalogátkelő előtt, mert gyalogos haladna át, hátulról, ha nem jönnek épp belénk, akkor ledudálnak. Dudálnak persze akkor is, ha megállunk a stop táblánál a vonal előtt. És sorolhatnám…
Sokszor felmerül bennem, hogy szükség van-e egyáltalán a vizsgán ekkora szigorra, hisz a vizsga után nem érdekel senkit, hogyan vezetnek az emberek. Fel se merüljön senkiben, hogy én a szabályok mellőzésére buzdítanék! Én arra a szigorra értettem az előző gondolatot, amikor pl. a stop táblás kereszteződésnél „majdnem megáll” az autó, de való igaz, gurultunk 10 cm -t 2-3 mp alatt. Vagy pl. egyirányú utcában a balra besoroláskor lehetett volna még 20 cm-rel beljebb húzódni, - stb.
A vizsgaeredményekből értékelni akár oktatót, akár vizsgabiztost, nagyon szerencsétlen helyzetnek tartanám. Olyan lenne, mint amit hallani időnként -bizonyára nem igaz! - hogy a vizsgabiztosnak „hozni kell a statisztikát”.
Számtalan példát tudnék mondani, hogy jönne ki ugyanaz a hiba egyazon vizsgabiztosnál, de helyszűke miatt most nem sorolom fel. Én bízom abban, hogy a cikkben közölt idézet csak valamilyen elírás, mert sokszor bizony „hozott anyagból” dolgozunk!

Lenkefi László