Tananyagfejlesztés

 


 

Májusban és júniusban új, hiánypótló termékekkel bővült az eduKRESZ e-learning tananyagok palettája.

Május 18-tól bővültek a GKI tananyagok szolgáltatásai. A kategóriás tananyagokhoz hasonlóan, minden GKI képzésben, önállóan indítható tananyagrészként elérhetővé vált a vizsgafelkészítő alkalmazás. Ez a vizsgát megelőző napokban koncentrált, intenzív vizsgafelkészülést tesz lehetővé, a próbavizsgák mellett a témakörönkénti gyakorlás lehetőségét is biztosítva. A vizsgafelkészítőt a zárt rendszerű, hatósági elméleti képzésben részt vevő tanulók az összes tantárgy, illetve kötelező próbavizsga sikeres teljesítését követően, vagyis a GKI képzés elvégzése után tudják opcionális tananyagként elindítani. További – ugyancsak a kategóriás képzések területéről átvett – újdonság, hogy az egyes tananyagoldalakon átadott ismeretanyaghoz közvetlenül kapcsolódó kérdések a helyes és helytelen válaszokkal együtt a tananyaglejátszó keretről a megfelelő gomb aktiválásával azonnal megjeleníthetők.
Ezzel egyidejűleg a tantermi GKI-s képzéseken (C, CK, D, DK, CD – alap- és továbbképzés) részt vevő tanulók számára, felkészülésük támogatására is lehet már elektronikus tananyagot (hatósági vizsgafelkészítő és oktatóanyag) rendelni. Ezek minden esetben tartalmazzák – szabad bejárással – az adott GKI képzés akkreditált tananyagát, valamint annak vizsgafelkészítőjét. Ezek tetszőleges sorrendben, egymástól függetlenül nyithatók meg és használhatók.

A számítógépes elméleti vizsgát bizonyos kategóriákban több idegen nyelven is letehetik a vizsgázók

 

 

 

 


 Ennek megfelelően az E-Educatio angol, német és – február óta – román nyelven is különböző tananyagokkal, vizsgafelkészítőkkel segíti a „B” kategóriából idegen nyelven vizsgázók felkészülését. Az idegen nyelvű vizsgáztatás területén friss változás, hogy a korábbi tolmácsos vizsgákat a kínai (mandarin) nyelvű vizsgák esetén tesztlapos vizsgáztatással váltották fel. Ezzel összhangban az elérhető tananyagok körét 2020. június 22-től a kínai nyelvvel bővítették. A „B” kategóriás kínai nyelvű online hatósági vizsgafelkészítő – a már jól megszokott és bevált módon – többféle tesztelési lehetőséget (próbavizsga, témakörönkénti tesztelés, hárompontos kérdések gyakorlása stb.) biztosít a tanulóknak.

Egy további új termék azon képzőszervek számára nyújt segítséget, amelyek személytaxis, illetve személygépkocsis személyszállító szolgáltató képzésekre feljogosító képzési engedéllyel rendelkeznek. Számukra kiegészítő képzésként egy olyan új, online hatósági vizsgafelkészítő vált elérhetővé, melynek segítségével a tanulóik – akár alapképzésük, akár továbbképzésük keretében – hatékonyabban készülhetnek fel a „Közlekedési, hibaelhárítási és vezetéstechnikai ismeretek, vezetéselmélet” vizsgára.