Koroknai motoros pálya - vezetéstechnikai képzések

 A Koroknai Autósiskola és a Safety-Hungary kapcsolata a nemzetközi elismertségnek is örvendő balmazújvárosi Motoros Fesztivál éveire vezethető vissza. E rendezvények fő célja és üzenete - amit napjainkban is fontos - a motoros balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonságuk javítása.

Az is hagyomány volt, hogy a Safety-Hungary motoros gárdája rendszeres vezetéstechnikai, illetve közlekedésbiztonsági bemutatókat tartott az eseményen, a kialakult közös elvek mentén létrejött az együttműködés.  2020. júliustól már új mérföldkő, hogy a Continental Safety-Hungary motoros tréningjei elérhetővé váltak a Debreceni Koroknai Autósiskola vezetéstechnikai tanpályáján.

 A képzések anyagát három profi instruktor adja át a motorosoknak. Az oktatást egy speciális felkészítés előzte meg, amely során az instruktorok elsajátították az 50 éves japán alapokra épülő tréningrendszer filozófiáját, képzési anyagát. A továbbképzések a preventív közlekedésbiztonság koncepciója mentén épülnek fel. Ez a tananyag lefed minden olyan részterületet, amelyre egy motorosnak szüksége lehet a magabiztos közlekedéshez. Úgy, mint a védőfelszerelések megfelelő használata, a helyes testtartás, az egyenes szlalom, az eltolt szlalom súlypont áthelyezési gyakorlatai, továbbá a kanyarodási technikák, a fékezés, vészfékezés, a lassú haladási egyensúly gyakorlatai, az egyenetlen és rázós utak szimulációi, a gyors kikerülések, a lejtőn megállás, elindulás és megfordulás manőverei, végül a biztonságtechnikai és karbantartási műveletek.


 

A tréningeken speciálisan felkészített, különböző teljesítményű és méretű motorkerékpárok közül választhatnak a jelentkezők, így nem kell tartani attól, hogy a saját gépeikben kárt tesznek, jobban megismerhetik képességeik határait. A feladatokat persze olyan vezetői engedéllyel rendelkező jelentkezők is elvégezhetik, akik szeretnék tudásukat frissen tartani, de még nem rendelkeznek saját motorkerékpárral. Pl. az Alap 1-es képzés, már augusztustól további két képzési szinttel bővült; Gyakorló 1 (az Alap 1-et már elvégzett motorosok részére), illetve bevezető tréning (vezetői engedéllyel még nem rendelkező jelentkezők részére).

A Koroknai Autós-motoros iskolában a képzési kínálat folyamatos bővítésével elsődleges cél a motorkerékpárosok vezetéstechnikai képességeinek és vezetési kultúrájának továbbfejlesztése, a motoros balesetek számának további csökkentése.