AVOSZ hírek, további fejlemények...

 Korábban már közöltük, hogy életre kelt, működik az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete. Ennek újabb fejleménye, hogy augusztus 10-én hivatalos bemutatkozó látogatáson vettek részt az Építési és Közlekedési Minisztériumban. A szervezet háromtagú szakmai küldöttségét, Papp Endre elnököt, Kanev Lászlót, Pálné Péter Esztert fogadta Dr. Kerékgyártó János helyettes államtitkár és Mikulás Róbert főosztályvezető.
Az AVOSZ vezetői beszámoltak a magyarországi képzőszerveket érintő szakmai, gazdasági, piaci helyzetről, tájékoztatást adtak megalakulásuk okairól, céljairól, felajánlották segítő szándékukat a járművezető-képző szakmai területen. A fogadtatás pedig nyitott volt és előre mutató.
Az ősz folyamán ugyanis a minisztérium KRESZ módosítást tervez, mely a járművezető-képzés területét, az autósiskolákat is érintené. Az új terveik között szerepel az elméleti képzés újragondolása is.  Jelenleg egy munkacsoport megalakulásával foglalkoznak, ebbe az AVOSZ szakmai hozzáértőit is meghívták, szakmai anyag elkészítésére kérték az Autósiskolák vezetőinek szervezetét.
Az Építési és Közlekedési minisztériumban teljesen nyitottak a járművezető-képzés tartalmi fejlesztésére, mint pl. az e-learninget kiegészítő jelenléti, tantermi konzultációk, az elméleti szakoktatók fontos szerepe, a járművezetés elméletének  szimulátoros tanítására ...stb.
Az AVOSZ küldöttsége ugyancsak tett észrevételeket, javaslatokat a minisztériumnak pl. szeretnék, folyamatossá tenni az autósiskolák akkreditációs pályázati lehetőségét, szóba került a szakoktatói vezetési kartonok elvesztésének szigorú jogszabályi szankciója (amiről a minisztériumban is tudnak) - nyitottak a jogszabályváltozásra, ennek menete már folyamatban van.
Az Autósiskolák egyesülete kérte továbbá a minisztérium kapcsolatteremtő segítségét a KTI és a KAV Intézményével, igényt tartanak a szakoktató-képzés fenntartására, örülnek a kiegészítő képzés elindításának is. 

Az AVOSZ szakemberei ezen a bemutatkozó találkozáson az Építési és Közlekedési minisztérium támogató hozzáállását tapasztalták, akik folyamatos párbeszédet kívánnak fenntartani az egyesülettel, és már újabb egyeztetési időpontban is megállapodtak szeptember végére.

 Az AVOSZ szervezetének következő lépéseit pedig már Papp Endre elnök fogalmazta meg.
Nagyon várjuk a minisztérium által kért szakmai anyag összeállításához a tagiskolák segítségét. Várjuk az AVOSZ tagok, az iskolavezetők további jelentkezését, akik ötleteikkel segítenék a járművezető-képzés hatékony előre mozdítását. Aki szeretne részt venni ebben a munkában, szívesen várjuk a tagjaink közé. A feladat alapos elvégzéséhez a következő taggyűlést már nem tudjuk megvárni, ezért az 
avoszelnokseg@gmail.com email címen várjuk a jelentkezéseket. Iskolavezetők, legyetek tagjai a "leszKRESZ munkacsoport"-nak! Ugyancsak fontos találkozóra készülünk szeptember elején, a BKIK Járművezető Szakoktató Szakmai Osztály látja vendégül az AVOSZ küldöttségét, hogy a szakoktatók és az iskolavezetők szorosabb együttműködéséről és az elérendő közös célokról egyeztessenek. E találkozó eredményeiről itt, a Tanulóvezetőben is beszámolunk.