Én már holnaptól oktatok!

Kedves kollégák!

Végre Budapest és Pest megye kivételével feloldották a kijárási korlátozást…
Bár a fodrászok, a műkörmösök a taxisok eddig is dolgozhattak, a vizsgáztatás tiltása miatt az oktatás szünetelt. Nem is értem, hogy ha a vírus a boltban, a manikűrösnél és fodrásznál, meg persze a taxiban nem fertőz, akkor hogyan fertőz az oktató kocsiban?
Szóval, azt akarom mondani, hogy én az oktatást szeretem, nemcsak a pénzért csinálom, de ebből is élek. 
Én korábban is azt gondoltam, hogy hetente legalább egyszer célszerű lenne elvinni a folyamatban lévő sofőr palántákat vezetni, mert ha egy-két hónapot kihagynak, akkor valószínűleg újra lehet kezdeni az egészet…
Közben azonban az egyik megyei rendőrkapitányság  állásfoglalása szerint a munkavégzés igen, de a tanuló oktatáson való részvétele az nincs rendben, majd a megyei KAV munkatársaival is ellenőrzik a tanulókocsikat!
Közben jött  nekem két e-mail is, - az egyik szakmai érdekképviselet kérelmet írt, hogy a gépjármű oktatókat is vegyék be az adófizetés felfüggesztéséről szóló kormányrendeletbe. A második e-mailben pedig azt közölték, hogy erre már ígéretet is kaptunk. De ígéretekkel nem lehet jóllakni, hiszen nulla bevétellel is kell fizetni az adót… Ha  KATA-s vagyok, akkor havonta ötvenezer.
Én tehát úgy gondoltam, leporolom a pókhálót a pótpedálokról, holnaptól újra elkezdek oktatni!
Én ebből élek!
Lehet mindenkinek véleménye a dologról és ez így is van jól. Nekem az a véleményem, hogy ha strandra lehet menni, akkor oktatásra is. Ha a fodrásznál nem fertőződsz meg, akkor az oktatójárműben sem. Ha a bolti eladók nem fertőződtek meg, akkor a hatósági adminisztrátorok és a vizsgabiztosok sem fertőződnek meg. Szerintem a vizsgadíj befizetést már meg lehetett volna oldani interneten keresztül, most nem kellene a pénztárba sorban állni a vizsgák után. Azt is gondolom, hogy a KAV sem fog több hónapig úgy működni, hogy az alkalmazottakat csak fizetik, de vizsgadíj, a bevétel nem érkezik…
Én lepókhálózom a pedálokat, elkezdem a gyakorlati oktatást.
 
Mihály Zsolt
Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből