Elon Musk hihetetlen technikai fejlesztései

 


Előtte még Dr. Gáti György szerzőről, aki régi közlekedési szakember, egykor az Autóközlekedési Tanintézet Oktatásfejlesztési munkatársa, fejlesztő mérnöke. Már a 90-es évektől Németországban él, egy éve pedig Kaliforniában, pontosabban Los Angelesben tartózkodik családjánál, most onnan tájékoztatott bennünket.

 

A világ leggazdagabb zsenijéről:

Musk, ejtsd Maszk, 1971-ben született a délafrikai Pretoriában. Édesanyja Kanadában született, édesapja gépészmérnök, 17 éves korában öccsével vándorolt Kanadába, így mentette ki magát a kötelező katonai szolgálat alól. Áttelepült az USA-ba, ahol megszerezte a bachelor fokozatot a Pennsylvania egyetem közgazdasági és fizikai tagozatán. Ezután beiratkozott a Stadford Egyetem fizika szakára, amit két nap után otthagyott, mert megint egy új vállalkozásba kezdett, ami lekötötte minden idejét. Többször megnősült, ha jól számoltam kilenc gyereke van három feleségtől.

Nézzük azonban a vállalkozásait:

1995 alapította testvérével az elsőt: Zip2 névvel, ami médiavállalkozás volt, négy évvel később 307 millió dollárét adták el, amiért Musk 22 milliót kapott.
Ez után alapította az X. com nevű online pénz intézetét, ami már E-Mailen át forgalmazott. Ez pedig fuzionált a Confinity konkurenciával PayPal néven, rövid idő alatt a világ legfontosabb online-pénz-befizető rendszerévé váltak. 2002-ben eladta saját részvényeit 1,5 milliárd dollárért, majd 2017-ben visszavett ebből 11,7 %-ot, amivel a fő részvényes lett ugyancsak a PayPal cégnél.

 SpaceX (2002)

Elon Musk harmadik vállalkozása 2002-ben. Itt ő lesz a SpaceX főkonstruktőre és CEO ja, (ennek jelentése: Chief Executive Officervagyis: végrehajtó joggal rendelkezik.) Hallatlan előnye e vállalkozásának a rendkívüli költséghatékonyság (cost efficiency, amely lehetővé tette, hogy a SpaceX 15 év alatt a világ élvonalába kerüljön és a többi kommerciális szolgáltatókat maga mögé utasítsa. 
A szolgáltatás területei: rakéták orbitális pályára küldése szateliták, vagyis műholdak  fellövése nagy számban. Ezenkívül 2012-óta a SpaceX az ún. Dragon rakétákkal kiszolgálja az ISS űrállomást. Figyelemre méltó, hogy a NASA űrsiklóinak leállítása után nem is tudott gazdaságosan rakétákat indítani, inkább az orosz szolgáltatót vette igénybe, Oroszország pedig már nehezményezte, hogy Musk discont áraival őket is ki akarja szorítani a piacról.

Musk fő célja az volt, hogy a világűrbe való szállítás költségeit minimalizálja, ezáltal megnyílik az út más utasok, asztronauták planétákra való szállítására. Úttörő jelentőségű volt 2017-ben az újra felhasználható rakétafokozatok üzembehelyezése, amit napjainkban már a teljes újra felhasználható rakéta kifejlesztése követ. Ezzel az a célja, hogy a Marsra történő utazás költségeit olyan mértékben csökkentse, hogy az személyenként csak 500 ezer Dollárba kerüljön. Most olyan űrhajót tervez, amely száz utast lesz képes a Marsra szállítani,

Tesla (2004)

 Ez volt Elon Musk 2004-es autós invesztálása. Cége elektromos meghajtású járművekre specializálta magát, azzal a céllal, hogy a tradicionális járműveket maga mögé sorakoztassa. Ezen kívül 2015-ben hozzákezdett privát háztartások energiatárolóinak fejlesztéséhez is, mégpedig Tesla Powerwall-Energy-Storage- System elnevezéssel.
Ide illik a történet, ami San Franciscoban játszódott. Az esti órában két rendőr igazoltatni akarta az autonóm jármű vezetőjét, mert a sötétség beálltával nem kapcsolta be a tompított fényszórót. Az autonóm jármű egy lámpával védett kereszteződésben állt meg, a lámpa pirosat mutatott. A rendőrök észrevették, hogy nem ül senki a vezetőülésben, erre megpróbálták kinyitni az ajtót, de zárva volt, közben pedig az autonóm jármű elindult. A rendőrök azt hitték menekül, mire beugrottak saját jármüvükbe, majd üldözőbe vették a „menekülőt". Csodálkozva látták, hogy az autonóm jármű a következő szabad parkolóhelyen megállt, és bekapcsolta a vészvillogót.

 

„A rendörök ez után több mint tanácstalanok voltak" - írja a The San Francisco Standard" tudósítója. Az autonóm jármű felismerte a rendőröket és a kontrol szándékot is (ez már be volt programozva) ugyanakkor a rendörök nem ismerték fel az autonóm járművet. A hiba oka, hogy a rendőrséget nem képezték ki erre a lehetőségre, pedig ma már egyre több autonóm jármű vesz részt a közúti közlekedésben. A San Franciscoiak már javasolták is, a robocop járművet kell bevetni a robocar járművek ellen. (Egyébként a robocop egy nagy sikerű amerikai filmsorozat volt, ami egy robotrendőrről szólt)… Hiába, minden kezdet nehéz.

 SolarCity (2006)

Musk 2006-ban alapította a SolarCity vállalatot, amelynek fő feladata a napenergia gazdaságosabb és hatékonyabb felhasználása, valamint terjesztése, úgy, mint az installációja és üzemeltetése.

OpenAI (2015)

2015-ben az a OpenAl nevű vállalatát alapította, amely a mesterséges intelligenciák fejlesztésével foglalkozik, azzal a céllal, hogy e kifejlesztett technika az egész emberiség érdekét szolgálja. Ez a projekt félbeszakadt, most áll, mert több tudós, köztük Stephen Hawking és Stuart Russel is kritizálta a programot, - mondván, az ilyen feltartóztathatatlan intelligencia robbanás az emberiség kihalásához is vezethet. Ugyanis az előrehaladott mesterséges intelligencia elérheti azt a képességet, hogy saját magát egyre nagyobb sebességgel fejlessze.  Musk végül ezt figyelembe vette és azt mondta: ezeket a kutatásokat csak abba az irányba szabad folytatni, amelyek az emberiség fejlődését szolgálják.

Neuralink (2016)

A Neuralink egy US amerikai vállalat, amit Elon Musk 2016-ban nyolc további investorral alapított azzal a céllal, hogy olyan berendezést hozzanak létre, amely lehetővé teszi a kommunikációt az emberi agy és a computer között, vagyis legyen agy-computer-összekötő elem. Ehhez az emberi ideghálózatot kellene letérképezni, ami viszont még gyermekcipőben jár.

The Boring Company (2016)

2016-ban alapította a Boring Company céget, amelynek a neve is mutatja, fúró-vállalat: egy alagútrendszert kezdett építeni, amely lehetővé teszi a nagyvárosok közötti zavartalan, nagy sebességű közlekedést. Elsők között Los Angeles és a környező városok között fúrnak, majd New Yorkot kötik össze Philadelphiával és Baltimorral valamint Washington DC-vel.

Twitter (2022)

Musk 2022 áprilisában megvásárolt a Twitternél 73,5 millió részvényt, amivel elérte a 9,2 % -os részarányt, igy ő lett a fő részvényes. Már áprilisban tárgyalásokba kezdett, hogy megveszi a Twittert 44 milliárd dollárért, de ez pillanatnyilag meghiúsult, mert Musk ehhez fel szándékozott venni még 12 milliárd Dollár kölcsönt, aminek a fedezetét a Tesla részvényeivel akarta biztosítani, melynek értéke eredetileg 1000 Dollár volt, de rövid idő alatt lezuhant 728 Dollárra – persze részvényenként.  Így Musk számára nem volt kedvező ez a verizó, jégre tette ezt a vásárlást. Visszalépése miatt azonban zuhant a Twitter árfolyama, a felügyeleti hatóságok pedig vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy Musk lépése, pontosabban visszalépése, szándékos lehetett-e? Végül itt van Musk leginkább hihetetlen fejlesztése:

StarLink!

The Pentagon is green with envy! (Magyarul; a Pentagon zöld az irigységtől, - megjegyzendő, az angolszász nyelvterületen, sőt még Indiában is, az irigységet zöld színben látják).
De miről is van szó? A StarLink egy fontos része a Musk által működtetett Űrhajózási vállalkozásnak. A műholdakra épült szolgáltatás lehetővé teszi a független Internet és televíziós hozzáférést a szatellita antennák segítségével. Musk egyelőre főleg olyan területeken, olyan országrészeken működteti a rendszerét, ahol nincs más lehetőség az internet elérésére. Pl. Ukrajnának ajándékozott egy komplett rendszert a működtetéshez, mégpedig a nélkülözhetetlen hardware egységgel együtt. A háború kitörése után a rendszert egy orosz kiber-támadás megbénította. A segélyhívásra válaszolva, Musk egy update-et, szóval egy aktualizáló, tovább fejlesztő programot küldött, amelynek instalálása után a rendszer újra kiválóan működik és védelmet biztosít minden további támadás ellen. Dave Tremper, a Pentagon elektronikus hadviselési rendszerének igazgatója, irigykedve jegyezte meg: Úgy, mint a Starlink, amely képes volt egy update-et alkalmazni, amikor a bénító támadás érte, úgy, hogy a rendszer újra kifogástalanul működött, - nekünk is képesnek kell lennünk erre az alkalmazására. Megfoghatatlan, hogy egy privát firma képes volt arra, amire a Pentagon most irigykedve néz! Az EW technológia aspektusából nézve pedig fantasztikus ez a paradigma, és ahogy ezt kivitelezték, az számomra teljesen rejtély “ - folytatta Dave Tremper. (Az EW rövidítés: Electronic Warfare, ami biztosítja azt a képességet, hogy az elektromágneses spektrumban  szignálokat, mint elektromágneses hullámokat (infravöröst) vagy radart felismerjen és a védekezést biztosítsa.  A Paradigma jelentése itt: a tudományos értekezésekben egy gondolatminta, sőt szuper teória, amely az adott problémára úttörő jelentőségű, előre mutató megoldást ad. A Starlink tehát, - ahogy már szó is volt róla - a SpaceX Űrhajózási Vállalat szatellita rendszere, - pillanatnyilag 1792 szatellitát tart a világűrben orbitális pályán. Ezzel a világ legnagyobb műholdas + üzemeltetője és a tervei is fantasztikusak, 2027-re már 11 927 szatelitát küldhhet fel a világűrbe, amire már megvan a hatósági engedélye.

Dr. Gáti György

Irodalom:

https://www.space.com/18853-spacex.html
https://www.welt.de/wissenschaft/weltraum/article238423525/Internationale-Raumstation-Diverseste-Crew-Neue-Mannschaft-auf-der-ISS-eingetroffen.html
https://de.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk https://en.wikipedia.org/wiki/Starlink