Drivingcamp 10. születésnap

 


 

Kiváló programokban és felejthetetlen élményekben gazdag délutánt tölthettünk a zsámbéki vezetéstechnikai központban október első péntekén. A Drivingcamp 10. születésnapi rendezvényén szuper járműkezelési kihívásokkal, maradandó off-road kalandokkal és szórakoztató bemutatókkal kápráztatták el az érkező családok apraját és nagyját.
Az autózás szerelmesei rengeteg márka prémium autóját is kipróbálhatták: Audit, BMW-t, Mercedest, Kia-t, Jaguárt, Peugeot-t, Citroënt, Skodát, Tivolit, Mazdát, Opelt, Volkswagent.

 Vezethető járművek 

 

A pálya moduljain, a parkolóban, a fogadóépületben, valamint a showroom-ban is mindenki talált magának szórakozási lehetőséget.

Az aszfaltos részt körülölelő országút modulon nagyteljesítményű járműparkkal lehetett pályaautózni instruktori felvezetéssel. kipróbáltunk sok automataváltós járművet, köztük vegyesen fosszilis üzemanyaggal, hibrid hajtással és tisztán elektromos autót is.

 

Pályaautózás 

A rántópad modulon a túlkormányzottságot korrigálhattuk. A feladat: tartsuk eredeti haladási irányban a járművet a hátsó tengely megcsúszásakor.

 

Rántópad

A lejtős pálya végén lévő hajtűkanyarban pedig úton kellett tartani az autót, hogy ne a susnyásban végezzük a közúti szerpentineken. Az eltérő tapadású gumik, az autók tömege és az előregondolkodásunk határozta meg, hogy milyen sebességgel tudtuk úton tartani az autót. Bizony, a 30 km/h-s tempó túlzottnak bizonyult a műgyantán.

A körpályán is feszegethettük a fizikai határokat: egyoldali terheléskor meddig képes a gumi és az elektronikai rendszerek biztosítani a tapadást, illetve korrigálni a megcsúszást.

 

 

 Prémium műszerfal

Volt lehetőség egy kis idő-stressz játékra is. Meghatározott nyomvonalon minél rövidebb idő alatt hibamentesen haladjunk végig. A bójaelütések persze hibapontokat, időveszteséget jelentettek. Az összetett feladatban kellett akadályt kerülni, íven haladni, többszöri irányváltoztatást csinálni (szlalomozás) és előremeneti kapubejáróból áttolatni 180°-os fordulással egy másik várakozóhelyre. A leggyorsabb profik 30 másodperc alatt tejesítették, a gyakorlott autósok 40-60 szekundum alatt, de volt, aki 3 perc fölött oldotta meg hibátlanul. A lényeg, hogy célba is érjünk, ha elindultunk!

 

 Idő-stressz játék 

Hatalmas élményt adott az off-road taxi, ahol a tréner bevezetett a terepvezetés rejtelmeibe. Kaptunk tőle elméleti ismereteket a járműről, a terep veszélyeiről, a technikai kezelésről, problémamegoldásról és biztonságról. Mellette begyűjtöttünk látványt, érzetet, megélést.

 

Oldaldőlés 

A szerteágazó programok között adódott lehetőség gokartozni is. Kipróbálhattuk magunkat a Renault Twizy ügyességi versenyen, vagy éppen egy fordított kormányzású „bolondautó”-val.

A rendezvényközponthoz kapcsolódó kvíz kérdések helyes megválaszolásával helikopteres élményrepülésben is lehetett részünk. Online nyereményjátékkal pedig hétvégi tesztvezetés lehetett a jutalmunk.

Számos márka statikus bemutatóját is megtekinthettük. A bemutatóteremben is szerteágazó lehetőség kínálkozott a játékra: volt roulette, black jack, csocsó. Kipróbálhattunk VR- és táncszimulátort is. Jó mókát adott a karikatúra készítés; és gyerekek, felnőttek egyaránt élvezték az arcfestést is.

 

 Silver Arrow 

 A szervezők gondoskodtak élőzenéről is; meg a vendégek étkezéséről is food truck szolgáltatókkal.
Az ünnepi köszöntőt Dr. Reinhard Platzer vezérigazgató mondta, aki üdvözölte a résztvevőket, partnereket, ügyfeleket és barátaikat. Kiemelte, hogy 10 éve a Drivingcamp kis növényként indult, s erős gyökerű fává nőtt. A közös ünnepléssel visszatekintünk a múltra, s megköszönte az odaadó munkát is. Fontosnak vélte, hogy közösen tekintsünk a jövőbe is. Ezután a szülinapi torta felvágása, majd a látványos tűzijáték zárta a fergeteges napot.

 

Torta 

 

 Tűzijáték Moment

 

Pataki Melinda