Régi oktatók, a rally versenyzők!

 


Az egykori ATI Dankó utcai tangarázsában már 1970-ben megszervezték a rally autóverseny szakosztályt, megalakult az ATI SC.  Olyan kiváló szakemberek támogatásával, mint Moharos Kálmán, Dániel Mihály, Dr. Prendl Ottó, Koltai Ottó, Szekeres Mihály, Szikora György. Első erőpróba volt a Mecsek Kupa (1) rally 1971-ben, amikor az ATI-s Winkler Csaba-Lugosi Ferenc, Klein Imre-Süli Gyula és a Koltai Ottó-Szekeres Mihály oktató párosok kiváló helyezéseket értek el az S-100 és S-110-es tanulókocsikkal.
1973-ban a Hortobágy rallyn az ATI-s Rembecky László második helyezést ért el, de igazi szenzációként a Debreceni ATI-sok, a Dobi-Szentkirályi oktató páros (2) végzett az első helyen.


Az ATI-s oktatók később már a Ladákkal is ott voltak a legjobbak között, kialakultak a legjobb versenyző párosok: Winkler Csaba-Miklós Ferenc, Koltai Ottó-Takács Csaba, Ágoston Imre-Zsilla Lajos, Rembecky László-Markwarth Tamás. (3, 4, 5)
Ez utóbbiak (1973-ban) a szocialista országok „Orosz Tél” híressé vált rally eseményén is részt vettek. December közepén indultak, 3500 km-es út Leningrádba, a hólepte Kirov stadionba (6) találkoztak, - karácsonyra már itthon is voltak. (
katt.)