A régi ATI képeskönyvéből II. rész

 Talán azt is kevesen tudják a szakmában, hogy KELLER ERVIN régi nyugdíjas munkatársunk idén már 92 éves, - ő a legidősebb KPM ATI-s szakember!

   

Itt, a régi, szakrális helyen (katt a képekre), a MATEOSZ egykori  állomáshelyén, a Baross utcai Autóközlekedési Tanintézet székházában lépett munkába, még 1956-ban, - és ennek már 67 éve! 
Keller Ervin a régi ATI nagy műszaki tanára!
És micsoda életút van mögötte! 
A második képsor azzal kezdődik, hogy még egészen fiatalon a GAZ 69-es tanalvázon oktat (munkaköpenyben), majd együtt látjuk őt a hatvanas évek akkor híres-neves ATI-s tanáraival: Kalivoda Alajos, Jánosi István, Schatzl István, - de később már ő irányította az egész ATI tananyagfejlesztési osztályát, a korszerű audiovizuális programok menetét is, - mellette fülhalgatóval az ugyancsak nagyszerű tanár Békési Ádám. A képsor végén már a "nyóc" szocialista munkaóra után, kikapcsolódva látjuk őt ugyancsak régi ATI-s munkatársaival, akiknek neve szintén kívánkozik erre az oldalra: Wennes András, Ordódy Gábor, Jakubovics Elek. 

 

   

 Keller Ervin, számos kiváló műszaki szakkönyv szerzője, tananyag fejlesztő, egyik konstruktőre annak a  magyar szimulátornak, ami  még a hatvanas évek elején elkészült a Baross utcai műszaki tanteremben, és amire már nyugat európában is édeklődtek a KPM háza táján.
Az ő szakmai életútja pont olyan, mint maga az ATI
 története, ami az 1969-es Oktatási Reform idején bontakozott ki, és amit már Moharos Kálmán ATI igazgató arany-korszakának is neveznek. Ekkor virágzott Magyarországon a tanpályás képzés-vizsgáztatás gyakorlata, ezt a színvonalat kapta el rajzával Fésüs András grafikus művész.
Itt, ebben az időben dolgozott Keller Ervin az Autóközlekedési Tanintézet műszaki tanára, - Isten éltesse őt még sokáig!